Een Friese Gooise die op een praktische manier vrouwen helpt om hun chronische klachten de baas te worden.

En zo de beste versie van hunzelf te worden!

Gezond leven hoeft echt niet ingewikkeld te zijn

Het imago van gezond leven is dat het veel tijd kost en ingewikkeld is. Salades voorbereiden, alleen nog maar koolhydraatarm eten, in de ochtend starten met water en citroen, vijf dagen per week fitnessen en ga zo maar door. Dit was ook mijn perceptie. Totdat ik mij een aantal jaren geleden ging verdiepen in voeding en bewegen en ontdekte dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Gezond leven is belangrijk voor mij. En ik zal eerlijk toegeven uiterlijk speelt hierin zeker een rol. Dit geeft mij zelfvertrouwen en voel ik mij goed bij. Ik heb ervaren dat gezond eten, voldoende bewegen en ontspanning en een goede nachtrust wonderen kan doen voor je energielevel en je mentale gezondheid. Maar dit is voor mij niet de enige reden. 

Ik ben geboren en getogen in de Friese hoofdstad Leeuwarden 

Ik heb een fijne tijd gehad in Leeuwarden maar de drang naar meer overwon en ik verhuisde naar het westen van het land. Na 10 jaar wonen in het mooie Amsterdam ben ik samen met mijn vriend in 2020 terecht gekomen in 't Gooi.

Ik ben de middelste in een gezin van drie dochters. Met mijn zus heb ik een hechte band en met mijn jongere zusje een bijzondere; zij heeft het syndroom van Down. Vanaf mijn kindertijd heb ik last gehad van huidproblemen. Als kind zat ik onder de eczeem en helaas verdween dit niet op latere leeftijd zoals artsen vaak zeiden; 'je groeit hier vanzelf overheen'. Voor mij ging dit helaas niet op.

Als meisje en jonge vrouw danste ik wedstrijden en was ik onderdeel van een dansgroep waarmee ik optredens in theaters en op feesten verzorgde. Een geweldige tijd waar ik veel van heb geleerd en voor zelfverzekerdheid heeft gezorgd. Daar ben ik enorm dankbaar voor.

De eczeem kon ik verbloemen met de make-up maar wat had ik het graag niet gehad. Gelukkig ben ik er inmiddels wel achter de oorzaak en ervaar ik ik nog nauwelijks klachten. 

Voordat ik aan mijn eigen leefstijl ging werken leefde ik niet perse heel ongezond maar ook zeker niet heel gezond, weet ik nu. 

 

Dit kwam voornamelijk omdat ik geen idee had waar ik op moest letten. De vele hypes op het gebied van voeding en bewegen maakt het niet gemakkelijker en ik was hier best gevoelig voor. De supermarkt ligt vol met zogenaamde gezonde producten en als je niet weet waar je op moet letten dan is het helemaal niet gek dat je vol vertrouwen die gezonde reep eet die achteraf bomvol suiker zit.

Mijn zoektocht om erachter te komen waardoor ik last had van eczeem heeft zo'n 30 jaar geduurd. Duizenden verschillende zalfjes, lichttherapie, acupunctuur, chinese kruidenthee, allergie testen in diverse ziekenhuizen en privéklinieken en enorm veel frustratie en onzekere momenten heeft het geduurd totdat ik er eindelijk achter kwam waardoor ik eczeem had. Met het gevolg dat ik mijn eetpatroon drastisch moest omgooien want ik mocht (en mag nog steeds) veel dingen niet meer eten en zoveel mogelijk stress voorkomen. Dit was best even slikken. Motivatie, gewoontes doorbreken, mijn omgeving erbij betrekken, kennis op doen en vertrouwen houden dat het ging lukken hebben er voor gezorgd dat ik mijzelf een nieuwe leefstijl heb aangeleerd. In mijn eigen proces heb ik ervaren dat gezond leven niet ingewikkeld hoeft te zijn maar dat de sleutel van succes zit in motivatie, kennis, patronen doorbreken en je omgeving erbij betrekken. Dit was echt een eyeopener voor mij. 

Dit heeft mij geïnspireerd om andere vrouwen te helpen om hun klachten de baas te worden. Want ik geloof dat dit kan!

 Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal en motivatie om te willen werken aan haar klachten en weer de beste versie van haarzelf te zijn. Voor mij was dit mijn huid, voor de ander is het haar gewicht, darmklachten, altijd buikpijn, vermoeidheid, weerstand verbeteren en voor een andere vrouw is het gebrek aan energie. De reden maakt dus niet uit, het doel wel.  

Ik ben er heilig van overtuigd dat de juiste voeding en de juiste balans in je lichaam een enorm grote invloed heeft op chronische klachten en dat het nooit te laat is om te beginnen!

Inmiddels heb ik al meerdere vrouwen mogen helpen. Ik voel mij altijd vereerd als ik een vrouwen mag helpen om van haar klachten af te komen omdat ik weet dat ze hier zo ontzettend blij van gaan worden. Om andere vrouwen daarbij te mogen helpen is elke keer weer een cadeau. 

 

De afgelopen tijd heb ik diverse vrouwen geholpen naar onder andere een gezond gewicht, naar meer energie, een betere nachtrust, rustige darmen, voeding intoleranties en een gezonde huid. Hieronder vind je hun verhalen.  

 

Marcha 42 jaar 

Van mijn arts kreeg ik medicijnen waar ik veel bijwerkingen van kreeg. En ook de folder over voeding werd ik niet heel blij van. Zo onduidelijk. Via via kwam ik terecht bij Rixt voor een bloedtest. Ik was enorm verrast hoeveel informatie er naar voren komt. Echt een uitgebreide analyse. Ik vond het best even schrikken want een aantal waardes stonden flink in het rood. Met de goed uitleg van Rixt vielen dit op zijn plek en hiermee ook de klachten die ik heb. Werk aan de winkel maar zeker haalbaar. 

 

Jessica 41 jaar 

Voordat ik bij Rixt kwam had ik al best veel geprobeerd om af te vallen. Een dieet volgde lukte wel maar ik viel daarna altijd weer terug in mijn oude patroon. Rixt heeft mij geleerd hoe ik mijn eetpatroon kan aanpassen zonder op dieet te gaan. Ik heb geleerd wat gezond is voor mijn lijf en wat niet. Ik ben juist meer gaan eten i.p.v. minder en heb een gezonder gewicht bereikt en heb veel meer energie. Ik heb veel nieuwe recepten ontdekt en met behulp van Rixt geleerd om vooruit te denken en te plannen. Dit helpt enorm in het vasthouden van een gezond eetpatroon. 

 

Sharon 46 jaar 

Toen ik te maken kreeg met  ernstige gezondheidsklachten wist ik direct dat ik aan mijn voedingspatroon wilde werken. Ik voelde dat dit goed zou doen voor mijn lijf en mentale gezondheid. Ik wilde gezonder en voedzamer eten en meer bewegen. Het fijne bij Rixt is dat je geen dieet volgt. Ze kijkt naar je huidige voeding- en beweegpatroon en vanuit daar ga je verbeteringen aanbrengen. Hierdoor hoef je niet ineens alle anders te doen en je leert hierdoor ook waarom het verstandig is om bepaalde eetswitches en productveranderingen te maken. Zo heb ik geleerd welke producten veel suikers en vetten bevatten en welke niet en hoe ik dit zelf op het etiket kan lezen. Dit is zeer waardevol. Heel geleidelijk is mijn eetpatroon van mij en mijn gezin veranderd in een gezonde voeding en ben ik meer gaan bewegen. Onbedoeld maar wel gewenst ben ik hierdoor ook nog afgevallen en voel ik mij top! 

 

Carlijn 35 jaar

Ik had altijd erg veel last van mijn huid. Rode vlekken, heel droog en geïrriteerd. Ik kon alleen de vinger er niet op leggen wat de oorzaak was. Rixt adviseerde mij om een bloedtest te doen. Heel eerlijk was ik een beetje sceptisch maar had er wel goede verhalen over gelezen. Het rapport gaf overduidelijk aan waar het aan lag en hier kon ik vrij gemakkelijk aan werken. Ik was best verbaasd maar vooral ontzettend blij dat het zo concreet was. Ik merk een enorm verschil in mijn huid en heb veel meer energie.

Klaar om jouw chronische klachten aan te pakken? Of blijf je liever nog even aanmodderen? De keuze is aan jou!